sol, hav, salt hår, igelkottar och mer sol

hej igen!
det var länge sen, ursäkta. har helt enkelt haft fullt upp och ingen lust att blogga. men det är på sätt och vis bra, att jag har mycket för mig alltså. sist jag skrev ett blogginlägg, över en vecka sen, var också sist jag satt vi en dator. bortsett från tisdagen för en vecka sen, då jag kollade på film.

nu ska jag inte skriva så överdrivet mycket hade jag tänkt mig, får se hur det går. kan väl sammafatta den sista vecka såhär:
måndags (22/6) - hämtade en vagn till min lilla häst pi, tusen tack annie!!
tisdags - åkte upp till mm&mf! så underbart trevligt. värmeböljan och mitt arbetsläger börjar!
onsdag - träffar min släkting eva och går på cafékväll. så mysigt, 40- och 50-talstema. mm sjunger  och mf spelar!
torsdag-fredag - jobbar, umgås med mm&mf och leker så mycker som möjligt med min favortit människa julia<3
lördag - hamnfestivalen!! kul kul, massor med loppisar, marknader och folk. stod och sålde lotter för röda korset, ibland är jag en duktig flicka. lyssnade även på mf som spelade så bra, en redig trummis är han.
söndag-måndag - åker med julia och hennes familj ut på havet! de har en underbar, stor, motorbåt i en otroligt vacker röd-brun färg. tältar på en ö. massor med simmturer runt ön och till andra öar, fiske"jakt" och utforskning med julias söta små syskon. totalt underbart.
tisdag (idag!) - ännu mer jobb (har tjänat ihop på ett ungefär lite mer än 1000kr. nice!) och även igelkottsäventyr!

mer om igelkottarna kommer imorgon eller något sådant. det är ett inlägg du helt klart inte får missa.

för övrigt har det varit extremt varmt och underbart väder. strålande sol i över en vecka, och lyckligtvis har jag blivit riktigt brun! i alla fall om armarna, ryggen och anisktet (vilket är fullt med fräknar. sommrigt).

nu ska jag se till "mina foster bäbisar"! de du (-;

ny design

håller på och fixar lite med bloggen, ändrar på designen och så.
den headern jag lagt in nu hade jag innan, men bara i någon dag. sen råkade jag göra något dumt och då gick det inte att posta några inlägg eller kommentarer. smidigt!
får hoppas på att det går bättre nu.
och det ser ut som bloggen blir rosa, woops, hade ju inte tänkt mig det...

i'm a live


tjo,
jag lever. bara lite dålig på att blogga, som vanligt.



bilden är från igår typ. jag gillar mitt nagellack, hihi


åtta sorters blommor


glad midsommar!
eller nu kanske jag istället ska skriva: hoppas du har haft en trevlig midsommar!

tänkte ge mig ut på någon fest ikväll, har fått massa med erbjudande men jag orkar inte. tänkte dessutom det skulle vara kul att fira med lilla syster, hennes första midsommar i Sverige. eller fira och fira, vi brukar åka till Hammra och kolla på alla små söta barn som dansar och sjunger.
jag måste med ge att jag tycker midsommar-firandet är nått så otroligt överskattat. men men, kan väl vara kul.
det som är trevligt med midsommar, enligt mig, är helt klar att jag får en känsla av att man befinner sig långt bak i tiden. eller, hur man nu ska förklara det.

den traditionen från midsommar jag helt klart gillar mest är det med att plocka blommor som man sedan lägger under kudden, för att drömma om vem man ska gifta sig med.



flickorna i Bullerbyn klättrar över nio gärdsgårdar och plockar nio blommor.

i "barnen i Bullerbyn" plockar Lisa, Britta och Anna (tjejerna böckerna och filmerna handlar om) nio sorters blommor. jag gissar på att det är någon av deras mamma som berättar för de typ:
"man ska gå över nio gärdsgårdar och plocka en blomma på varje äng. sen ska man lägga blommorna under sin kudde och då drömmer man om vem man ska gifta sig med. men man måste vara helt tyst, och får inte skratta!"
dock så är det många som påstår att man ska plocka sju sorters blommor.
så självklart var jag tvungen att kolla lite mer om det.. om man ska gå efter flest träffar på Google, så vinner sju sorters blommor med exakt 10 000 fler träffar.

men om jag ska vara ärligt så tror jag stenhårt på Bullerbyn!

och så kanske du nu undrar över rubriken, åtta sorters blommor? för det är ju helt och hållet fel.
jag var ju tvungen att ge mig ut i trädgården och på några ängar (ont om gärdsgårdar) och plocka just nio blommor. allt i fullständig, helhjärtad tystnat. och vad händer när jag ska lägga blommorna under kudden? jo en av de har jag tappat på vägen... osmidigt? mycket.
så nu får det bli sju sorters blommor för min del.

brukar du plocka blommor på midsommar? kanske som jag, inte helt seriöst, mest för att bevara en så vacker och mysig tradition..? hur många plockar du, sju eller nio?

håll nu tummarna för att jag drömmer om någon snygging!


sommar och regn


hej igen!
jag har inte suttit vid en dator på en halv evighet. känns i alla fall som det.

de senaste dagarna har jag gjort en stor, stor sommarhage till mina små hästar. mycket att göra så det har tagit en massa tid. nu är den i vilket fall klar, och jag ska flytta de imorgon.
får se om jag hänger med på fest eller "firar" hemma med familjen imorgon eftermiddag/kväll, det är ju midsommar!

har även varit med mysiga människor en massa också! och sett väldiga mängder film, trevligt värre.

nu ska jag nog sova, vaknade vid åtta och börjar bli lite trött. var ute med L8 (min stora häst) och hade med Pi (min lilla ponny) som handhäst, dvs jag släpade Pi bakom mig och L8... :d ja ja, inte lätt när benen på den ena är tre gånger så långa.

god natt! :*

p.s. såg att jag hade glömt laddat upp den här gulliga bilden på min lilla tjocka gullegris (fast jag måste säga att jag mest tycker han ser fet och sur ut på den här bilden..)!
visst är han fin med en blomma på huvudet?

d.s.

en riddares historie


haj hå!
nu är jag hos min mormor och morfar, kom hit igår kväll efter att först ha firat min sysslings student. det var trevligt! massa god mat och roligt folk! och mycket släkt jag inte sett på kanske 10 år. alltid lika spännande när någon gubbe kommer fram och försöker snacka lite:
"Nämen är det inte lilla Fanny? Va stooor du har blivit. Oj så lång du är! och visst känner du igen mig?"
"Ehh, host, självklart känner jag igen dig.." (viskar till moa, en annan släkting 2 år yngre än mig: "vem är det?")

ja. vacker efterkonstruktion på mina samtal med okända släktingar.

juste, tänkte ju säga att jag såg En Riddares Historia igår, på bussen! den var faktiskt väldigt mysig, och en del av mitt hjärta bara älskar Heath Ledger och alla roller han gör. och det faktumet att han är död gör ju bara att jag älskar han mer. sorgligt.

nu ska jag käka frukost, gud vilka morgongpigga människor de är här!

i think i'm a little bit, little bit, a little bit in love with you


tjo ho~
idag hade jag en lektion, yäy panda. kändes såå otroligt nödvändigt att åka 40 min för ett betygsamtal i 10 minuter (hög räknat) + att jag fick lyssna på ett arbete om Metallica. så nu vet jag allt om Metallica! i alla fall var det bara jag och en till, bim, som var på lektionen idag. lyckat.
och så fick jag reda på att jag får ett mvg i historia a!
känns nice att jag en så länge fått 3 mvg och 2 vg, resten av betygen vet jag inte. med tanken på att jag inte gjorde ett skit under hela höstterminen och har slappat större delar av året så är jag nöjd med de betygen..

svängde förbi Lindex och fick med mig ett rött nagellack (till imorgon) och ett svart linne. linnet kostade bara 49 kronor och jag har ju inga linnen, *host*.

nu ska jag fortsätta städa, packa (hate it!), lyssna på mysig musik, dregla efter biljetter till Hultsfred och smsa med jojja-söt!


och ja, hörlurar och stora, feta käkar är ju alltid fint......

tata~

9 juni


hejsan hoppsan!
idag var jag hemma eftersom alla mina lektioner var inställda, imorgon är alla utom EN lektion inställda. hata svenska lektioner! min underbara (hör du ironin?) svenskalärare tvingar min lilla klass att gå dit för att ha betygsamtal, vilket kommer ta ungefär 10 minuter per person. känner mig så glad på att åka dit för det...

idag var det väldigt mysigt, jojja dök nämligen upp vid två någon gång! vi pratade en himla massa och kollade sen på film, först Twilight och sen Batman The Dark Knight igen. kärlek till filmerna asså.

btw, nu när jag skriver om filmer som Heath Ledger är med i så har jag bestämt mig för att köpa alla filmer han hann göra. han dog/begick självmord i slutet av inspelningen av Batman. rykten säger att han blev galen pga sin karaktär och det var därför han nu är död, andra säger att det var för att hans fru lämnade han. om jag inte minns helt fel.
i vilket fall är han, enligt mig, en underbar skådespelare och otroligt snygg.

och nu när jag talar om underbara och snygga skådisar tycker jag vi säger grattis till denna UNDERBARA varelse!




GRATTIS!

ha en trevlig kväll, puss :*

6 juni


god kväll!
de senaste timmarna har jag ägnat åt att spela "värsta språket" och galen panna. väldigt trevlig kväll med mys-tjejer.
vi hade mängder med intressanta personer vi var på galen panna, hehe, jag var Snape (svårt eftersom alla andra just den gången var typ före detta lärare. kusinens idé), Kalle från Kalles kvaiar (typ omöjligt att gissa, kusins idé såklart) och (din mamma) Karin, fast det borde vara min mamma.. a ja. jag var någon mer, men vem det var har jag glömt.

tidigare idag var i alla fall lilla syster bus, mamma och jag i a-torp. jag tänkte det kunde vara kul för lilla sis att åka karusell för första gången! och hon gillade det! dock fanns det fyra karuseller (som alla såg väldigt hemma byggda ut...) att välja mellan, hon valde en stillsam jeep tur. inte en klassisk karusell, men men.
hon köpte även en lott och fick dra upp ett mjukisdjur, en grön och gul and som syster genast döpte till Pippi. passande. sen ändrade hon namnet till Dolly, vilket hon redan kallar alla sin andra dockor. och vart har hon fått Dolly ifrån? :P

nu ska jag sluta tjat. lite bilder dyker nog upp imorgon, god natt!


gårdagens inköp


tänkte ju visa vad jag köpte igår, inte så mycket men lite i alla fall.



köpte lite mystisk vegetarisk special mat från en Hälsokost butik...



från Lindex: rosarutig skjorta 49 kr (ordinarie pris 199 kr), ljusa jeans 99 kr (ordinarie pris 199 kr) och konstig, röd bh 99 kr (kom inte med på bilden som du kanske ser).
skjortan är enorm, och jag tänkte ha de som klänning. eller med jeans shorts under, så mysigt en varm sommardag! och måste säga att skjortan ser inte så kul ut på bild, men den är betydligt finare på och irl.



från H&M: klänning 249 kr. köpte även en deo, men det känns ju inte så kul att kolla på.
klänningen tänkte jag ha till skolavslutningen, så nu är jag på jakt efter ett par vita pumps eller kanske ett par röd/vita kilklackar?



sen kunde jag inte låta bli att köpa en liter jordgubbar, de hade till och med sänkt priset med 10 kronor. årets första (färska i alla fall) jordgubbar!

ha det så bra idag, puss


5 juni


hallå!
idag var det en väldigt kort, men jobbig skoldag. hade bara två lektioner, så jag slutade vid halv elva. nice! dock gjorde jag två prov, tror båda gick helt ok.

vid halv ett åkte alla människor och även jag in till "den stora staden(...) Värnamo". tänkte köpa en fin klänning till avslutningen + Emils student + midsommar. jag är en fattig flicka så jag tänkte använda samma klänning hela tiden, är ju olika människor med så, hehe.
hittade tillslut en på H%&M, vit och röd randig. väldigt söt! hittade även lite annat fint på Lindex, fattar inte vad som har hänt. bortsett från det senaste halvåret har jag i princip inte varit inne där innan. kändes som en tantbutik, men numera tycker jag det är en fin tantbutik!

tänkte ladda upp bilder på det nu, men datorn håller på att dö..

hörs!

3 juni


tjosan sa,
jag var som sagt i skolan idag och det gick ju bra. överlevde i alla fall!
nu är det bara imorgon (kl 8.15-14.00), fredag (en lektion) och halv dag på måndag, eller tre lektioner kvar tills det är sommarlov för mig! så gött. sen ska jag iväg på mini-vandringstur med klassen två och en halv dag med. men det är ju ingen skola direkt. mest kul.
hemskt nog har mina lärare lyckats trycka in fyra, ja 4, prov på en hel och två halva dagar! suck....

nu ska jag sluta tjata om skolan, hehe, ha det bra!

nu ska jag äta home-made pizza (äter inte "köpe-pizza")! yummy.

hej igen!


hej ni,
man kan väl säga att jag inte varit överdrivet aktiv på sistone här i bloggen. ledsen för det, men jag har inte haft ork eller tid. men nu tänkte jag skriva ett litet inlägg.
har hänt en hel del, var i Borås zoo och firade lilla systers 3-års dag i lördags. väldigt roligt, hon gillade verkligen alla djur! aporna och pingvinerna tror jag blev favoriterna.

igår vid 07.30-08.00 när jag var på väg till skolan med mopeden hände en liten olycka... jag "fastnade" i ett hjulspår som gick rakt ut i det gruset (körde på en liten skogsväg) och kom ut i diket. det borde inte ha varit några problem att komma upp på vägen igen, har klarat det innan lätt, men det var en mindre trästock som låg i vägen. så Gunnel krockade och där tappade jag minnet av vad som hände.
jag svimmade alltså. vaknade, tror det var ungefär 8-10 minuter efter fallet av att min arm och mitt knä gjorde otroligt ont. hade blodsmak i munnen, svarta prickar snurrade runt, jag såg i princip inget och huvudet dunkade och gjorde ont. fick av mig hjälmen och upptäckte att det rann blod från ansiktet. som tur var var hade jag bara bitit mig i läppen och kinden, + att jag rev mig på käken.
lyckades ringa hem, eftersom min ryggsäck (fatta sån jävla otur, första gången jag hade ryggsäck på flera år!) låg framför mig. gissar på att jag fick datorn + alla böcker som låg i väskan i bakhuvudet. inte så konstigt att det gör ont...
såg att det sprutade bensin ur moppen så jag lyckades komma upp och ställde upp mopeden på vägen. allt började snurra, dunkade i hela huvudet och jag kunde inte stå upp. satte mig på en sten och satt där tills mats och "farmor" kom och hämtade mig.

åkte hem och sen åkte vi in till akuten (hade hjärnskakning i höstas när mjukglasspappa och jag var med i en annan trafikolycka) och tyckte det kändes som det. i alla fall åkte vi in och blev kvar på Värnamo sjukhus i 6-8 timmar... doktorn försökte tvinga mig att stanna kvar. hon snackade om att man kunde få hjärnblödning, något läskigt ja. men med ett par lögner om att jag mådde bra fick jag åka hem.

idag är det ok med mig, ifall någon skulle brys sig om det. hade inga lektioner idag men tror jag ska gå till skolan imorgon. idag kan jag i alla fall gå utan att tappa balansen...

förlåt för de här väldigt långa inlägget.
hejjs